nieuws

Nederlander denkt niet na over online nalatenschap

Financiële planning

De meeste Nederlanders (65%) denken niet na over wat er moet gebeuren met hun socialmediaprofielen als zij komen te overlijden. "Ze zadelen de nabestaanden op met het afhandelen van de online accounts op bijvoorbeeld Facebook, Twitter en LinkedIn", concludeert uitvaartverzekeraar Nuvema na onderzoek.

Nederlander denkt niet na over online nalatenschap

Vaak is niet duidelijk op welke media de overledene actief was. "Dit leidt soms tot pijnlijke situaties bij vriendschapssuggesties of verjaardagfelicitaties." aldus directeur Emile de Jong.
Mensen die wel weten wat zij willen, kiezen er in ruim de helft van de gevallen voor om alles volledig verwijderd hebben. "Hiervoor moeten vooral de nabestaanden opdraaien, want 88% heeft zelf nog niks geregeld en men vindt dit met name een taak voor de nabestaanden."
Nuvema heeft een Social Media Testament ontwikkeld, waarin kan worden aangegeven wat er met de social media-accounts moet gebeuren. Dat is nu ook beschikbaar als Facebook-app. Nuvema heeft ook een ‘Handleiding aanpassen of verwijderen social media van overledene’ geschreven.

Reageer op dit artikel