nieuws

BLG biedt app rondom wonen

Financiële planning

BLG Wonen heeft de app Woonbalans geïntroduceerd. Daarmee kunnen klanten hun financiële huishouding inzichtelijk maken en samen met hun adviseur kijken waar besparingen mogelijk zijn.

BLG biedt app rondom wonen

De app is een variant op het huishoudboekje, zoals er al meer digitale alternatieven bestaan. “Maar veel van die oplossingen vinden klanten niet gebruiksvriendelijk. In onze app kunnen mensen ook hun wensen aangeven voor de toekomst. Het is dus niet alleen een overzicht van de huidige financiële situatie. Je kunt bijvoorbeeld ook aangeven dat er binnenkort onderhoud gepleegd moet worden”, zegt BLG-directeur Rein Wispelweij.
In de app kan de klant op termijn zijn gegevens vergelijken met referentieklanten: “Zo kan hij bijvoorbeeld zijn energielasten vergelijken, wat kan leiden tot het advies om te kijken of een andere aanbieder niet goedkoper is.” Overigens werkt BLG ook aan een module waarmee energieleveranciers vergeleken kunnen worden.
Rechtstreeks
De app wordt komende maand via de adviseurs uitgerold. Maar klanten worden ook rechtstreeks benaderd om hen op de app te attenderen. “Die kunnen hun gegevens dan samen met de adviseur invullen.” De app is ontwikkeld in samenwerking met Atos. In eerste instantie is de app alleen voor iPad te downloaden, maar op korte termijn komt er ook een Android-versie beschikbaar.

Reageer op dit artikel