nieuws

NN geeft starter vooraf toezegging over hypotheeksom

Financiële planning

Nationale-Nederlanden gaat met ingang van aanstaande maandag starters voordat zij een bod gaan doen op een huis toezeggingen doen over de hypotheek die ze kunnen sluiten. "Hiermee krijgen startende huizenkopers inzicht in wat ze kunnen lenen en een comfortabel gevoel. Met dit certificaat op zak kunnen starters met een zeker gevoel een bod doen op een woning en versterken ze hun uitgangspositie."

NN geeft starter vooraf toezegging over hypotheeksom

Starters doen meestal eerst een bod op een woning en gaan dan de financiering regelen, zegt directievoorzitter Erik Muetstege van Nationale-Nederlanden Bank. “Dit brengt een hoop stress met zich mee. De praktijk wijst uit dat niet altijd duidelijk is of starters een hypotheek kunnen krijgen en dus een huis kunnen kopen. Wij willen starters hierbij helpen door vooraf duidelijkheid te scheppen.”
Zes maanden geldig
NN draait daarmee naar eigen zeggen het proces om door de acceptatie al grotendeels vooraf te doen. De hypotheektoezegging kan worden aangevraagd bij het intermediair of bij een adviseur van NN zelf. Die geeft een certificaat dat zes maanden geldig is. "Aan het certificaat zijn geen kosten verbonden, maar de adviseur zal wel kosten rekenen voor het advies. Op het moment dat de starter zijn droomhuis heeft gevonden en een bod wil uitbrengen, neemt hij contact op met zijn adviseur om het maximale hypotheekbedrag op dat moment te bepalen."
Bij de aankoop van een woning blijft het voorbehoud van financiering gelden: "Wij willen uiteraard nog wel naar het onderpand kijken."

Reageer op dit artikel