nieuws

NIBC Direct volgt acceptatienormen NHG

Financiële planning

NIBC Direct, sinds een half jaar onder eigen label actief als geldverstrekker, gaat met ingang van woensdag de NHG-normen hanteren bij het accepteren van hypotheekaanvragen. Dat moet vooral duidelijkheid geven aan de klant, zegt de bank. "Veel partijen interpreteren het NHG-kader op een eigen manier. Dat geeft veel onduidelijkheid en vertraging in het proces."

NIBC Direct volgt acceptatienormen NHG

Commercieel manager John van Gerwen is tevreden over het eerste halfjaar dat NIBC Direct onder eigen naam hypotheken sluit." Voor ons was het nieuw om onder eigen label de hypotheekmarkt in te gaan. We hadden natuurlijk veel ervaring als whitelabelfunder, maar onder eigen naam actief in de markt zijn brengt veel nieuwe aspecten met zich mee. Inmiddels hebben we al die facetten goed onder controle. De Consumentenbond  heeft onze hypotheek zelfs gekwalificeerd als Beste Koop en Moneyview heeft ons met vijf sterren gewaardeerd."
Shoppen
Met een campagne op radio en tv wil NIBC Direct meer in beeld komen bij de consument. "Daarnaast hebben we veel tijd gestoken in een goede evaluatie van onze propositie", zegt Van Gerwen. Dat heeft ertoe geleid dat vanaf nu voor nieuwe hypotheekaanvragen het NHG-acceptatiekader wordt gehanteerd. "Ons kader wordt bijvoorbeeld ruimer ten aanzien van het accepteren van inkomenssituaties van een klant. Daarnaast horen we in veel gesprekken met adviseurs dat ze met een NHG-klant moeten gaan shoppen om te kijken bij welke geldverstrekker hij kan worden ondergebracht. Ons uitgangspunt is dat we het NHG-kader volgen. Wij hebben daarop uitzonderingen, maar die zijn helder en duidelijk zodat iedereen weet waar hij aan toe is." Ook voor leningen die niet in aanmerking komen voor NHG, worden de normen van de hypotheekgarantie gehanteerd.

Reageer op dit artikel