nieuws

Knab start met rentevergelijker

Financiële planning

De online bank Knab (Aegon) heeft de Rentescan aan de website toegevoegd. Daarmee kunnen bezoekers uitzoeken bij welke bank zij de hoogste rente krijgen op hun spaargeld.

Knab start met rentevergelijker

De Rentescan vergelijkt op basis van drie gegevens (welke bank, welke spaarrekening en welk bedrag) de beschikbare spaarrentes bij Nederlandse banken. "Knab is de eerste Nederlandse bank die deze informatie onafhankelijk verstrekt. "De Rentescan sluit aan op onze visie om klanten proactief te wijzen op financieel voordeel. Ook als dat bij een andere aanbieder is", zegt oprichter René Frijters.
Het is ook mogelijk om een rente-alert in te stellen. Daarmee kunnen spaarrekeningen worden gevolgd. "Op het moment dat de rente op één van die rekeningen wijzigt, wordt automatisch en kosteloos een alert verzonden. Ook is er een persoonlijk spaarrenteoverzicht beschikbaar, dat informatie van diverse banken samenbrengt."
De diensten zijn onderdeel van Knab Basis, een gratis pakket dat ook een ‘Financiële Startpagina’ kent: "Een online tool die in één oogopslag laat zien hoe iemand er financieel voor staat. Door ook rekeningen bij andere banken toe te voegen, ontstaat er een totaaloverzicht van inkomsten, uitgaven, vermogen, bezittingen en schulden. Via een digitaal kasboek kunnen de inkomsten en uitgaven eenvoudig worden beheerd."

Reageer op dit artikel