nieuws

Hypotheker van start met energievergelijker

Financiële planning

Op de website van De Hypotheker kunnen consumenten vanaf vandaag de tarieven van energieaanbieders vergelijken en desgewenst direct overstappen naar een andere leverancier. De Jazeker Energievergelijker wordt aangeboden in samenwerking met het platform Energieleveranciers.nl.

Hypotheker van start met energievergelijker

Bezoekers kunnen na het invullen van de postcode en het huidige energieverbruik uitrekenen waar zij het goedkoopste uit zijn. Aanmelden en opzeggen van het huidige contract kunnen online worden geregeld. "Binnen vier tot zes weken beschikt de consument over het nieuwe contract", aldus de keten. “De Hypotheker kijkt tijdens adviesgesprekken ook naar het inkomsten- en uitgavenpatroon van klanten. Daarbij zien we regelmatig dat mensen maandelijks veel geld kwijt zijn aan energiekosten", zegt woordvoerder Jill Aalders.
Campagne
De Hypotheker verwijst naar een rapport van de Autoriteit Consument en Markt (ACM), waaruit onder meer blijkt dat bijna twee op de drie mensen al tien jaar bij dezelfde energieleverancier zitten. Overstappen naar een eenjarig contract zou een besparing tot € 300 per jaar kunnen opleveren.
Het ACM-consumentenloket ConsuWijzer is daarom vandaag gestart met de campagne ‘Niets doen kost je poen’, waarmee consumenten worden aangespoord om hun huidige contracten tegen het licht te houden. "Door niets te doen blijven consumenten vaak onnodig lang vast zitten aan een te duur contract of een contract dat niet meer aansluit bij hun behoefte. Daarmee verliezen consumenten honderden euro’s per jaar", aldus de ACM. Bij financiële producten is een besparing van € 900 op jaarbasis mogelijk.

Reageer op dit artikel