nieuws

Financieel planner lanceert online ‘ontwoekercursus’

Financiële planning

Financieel lifeplanner Hubrien Meijaard heeft de site WoekerpolisVrij.nl geïntroduceerd. Volgens Meijaars is het een online cursus waarmee bezitters van een woekerpolis gemiddeld € 10.000 kunnen besparen, "soms nog veel meer". "In zeven stappen kan iedereen met een beleggingsverzekering zichzelf ontwoekeren."

Financieel planner lanceert online ‘ontwoekercursus’

Op de site is informatie over beleggingspolissen te vinden en daarnaast kan de consument via e-learning zelf leren hoe hij de beleggingsverzekering kan omzetten naar een goedkopere variant. "De drempel om nu zelf aan de slag te gaan met je woekerpolis, hebben we zo laag mogelijk gemaakt", zegt Meijaard, die zelf ontwoekerworkshops geeft. Hij ondersteunt klanten met een team dat bestaat uit tekstschrijver Eugène van Haaren, marketingdeskundige Martijn Blaauw en financieel planner Jan Verstegen, die filmpjes maakt die ingewikkelde financiële producten verklaren.
"De opvolger van je huidige polis kies je zelf, aan de hand van het stappenplan en de rekenmodules van MoneyView, de grootste onafhankelijke aanbieder van financiële vergelijkingssoftware." Vanaf € 79 kan de e-learningmodule worden afgenomen. Voor € 10 meer kunnen drie polissen worden ontwoekerd en kunnen er drie webinars worden gevolgd. Met het meest uitgebreide pakket van € 139 kunnen tien polissen worden ontwoekerd. Zelf een polis omzetten is via de site niet mogelijk: "Wij bieden alleen de e-learning en geven een lijst met producten die geschikt zouden kunnen zijn. Daarna moet de klant zelf of in overleg met een adviseur beslissen wat hij doet", zegt Van Haaren.
Nog vier miljoen woekerpolissen
De site is daarom ook voor adviseurs handig, zegt Meijaard: "Met dit stappenplan zijn klanten die voor hersteladvies komen, beter voorbereid. Het advies wordt er efficiënter van. Ook is WoekerpolisVrij een perfect hulpmiddel om met de klant een nieuw adviestraject aan te gaan." Volgens Meijaard zijn er nog meer dan vier miljoen woekerpolissen in omloop. "Gaan mensen nu met hun polis aan de slag, dan kunnen ze in totaal € 40 mld besparen en wordt Nederland verlost van een immens maatschappelijk probleem."
Op de site zijn inmiddels ruim 1.200 berekeningen gemaakt; volgens WoekerpolisVrij hebben de bezoekers daarmee gemiddeld  bijna € 16.000 bespaard.

Reageer op dit artikel