nieuws

CreditCar biedt alternatief voor flitslening

Financiële planning

Wie snel geld nodig heeft, kan sinds kort ook kiezen voor het verkopen en tijdelijk huren van zijn eigen auto. Via CreditCar.nl kunnen consumenten en ondernemers hun auto snel van de hand doen en hem voor maximaal drie maanden huren. Daarna kan het voertuig weer worden teruggekocht. CreditCar stelt dat het niet om een lening gaat.

CreditCar biedt alternatief voor flitslening

Het Bredase bedrijf neemt het eigenaarschap tijdelijk over, maar de klant kan wel in de auto blijven rijden. “Wij spreken altijd een eerste periode van een maand af. Die periode kan vervolgens twee keer met een maand worden verlengd”, schrijft CreditCar op de website. Tijdens die periode betaalt de klant huur. Daarna koopt hij de auto weer terug tegen een vooraf vastgestelde prijs. Die is wel altijd hoger dan de verkoopprijs. Bovendien betaalt de klant bij verkoop een handlingfee.
Mocht de klant bij het aflopen van de huurperiode geen geld hebben om zijn auto terug te kopen, dan blijft het voertuig eigendom van CreditCar. Op de site kunnen bezoekers direct berekenen welk bedrag zij kunnen ontvangen voor hun auto. Dat bedrag wordt bij goedkeuring binnen 24 uur overgemaakt.
Geen BKR-registratie
Initiatiefnemer Huub Kiesebrink wil ook het intermediair gaan inzetten: "We werken aan een loyaliteitsprogramma." Volgens hem is er geen sprake van een lening. Klanten krijgen dan ook geen BKR-registratie en het bedrijf beschikt niet over een AFM-inschrijving. "Wij hebben het concept juridisch laten toetsen. Onze dienst is vergelijkbaar met factoring." Er is al met dertig klanten proefgedraaid en dat heeft geen problemen opgeleverd met terugkopen. Kiesebrink zegt met CreditCar het hiaat op te vullen tussen bancaire dienstverlening en wederinkoop.
Lees meer over CreditCar in AM19, die vandaag verschijnt.

Reageer op dit artikel