nieuws

NVF schrapt verbod op execution only

Financiële planning

De vereniging van kredietadviseurs NVF gaat het verbod voor de leden om krediet te sluiten op basis van execution only per 1 januari opheffen. Om die reden wordt de naam veranderd in Nederlandse Vereniging van Financieringsadviseurs en -bemiddelaars.

NVF schrapt verbod op execution only

De toevoeging ‘en -bemiddelaars’ is nieuw. Sinds februari 2011 was het volgens de NVF-gedragscode namelijk verboden om op basis van execution only een consumptief krediet te sluiten. "Gevaarlijk voor de consument", zo redeneerde de verenging toen. Nu is echter in de ledenvergadering besloten dat het verbod weer komt te vervallen. "Consumptief krediet is geen complex product. De wetgever heeft zelfs besloten dat een kennis- en ervaringstoets voor het bemiddelen op basis van execution only bij consumptief krediet niet verplicht hoeft te worden gesteld", zo licht voorzitter Carel In der Hees toe. "Uiteraard dient de individuele consument wel steeds vooraf en op transparante wijze geïnformeerd te worden of er sprake is van adviseren of bemiddelen op basis van execution only."

Reageer op dit artikel