nieuws

NN laat hypotheekklanten boetevrij aflossen tot WOZ-waarde

Financiële planning

In navolging van SNS, ABN Amro, Rabobank en ING gaat Nationale-Nederlanden het mogelijk maken dat hypotheekklanten hun lening zonder boete kunnen aflossen tot de huidige WOZ-waarde van de woning. De regeling geldt tot 1 januari 2015.

NN laat hypotheekklanten boetevrij aflossen tot WOZ-waarde

De maatregel is dezelfde als die de ING eerder bekendmaakte: klanten van wie de woningwaarde lager is dan de hypotheek, mogen zonder beperkingen aflossen tot aan de huidige waarde van het huis. Daarbij maakt het niet uit of het bedrag afkomstig is uit eigen middelen of uit een schenking. Bij de ING gaat de maatregel op 1 december in; bij NN kan al per 1 november meer worden afgelost. De regeling dat jaarlijks 10% boetevrij mag worden afgelost, blijft los van de nieuwe mogelijkheid bestaan.

Reageer op dit artikel