nieuws

ING: boetevrij aflossen voor onderwaterhypotheek

Financiële planning

Bij ING kunnen klanten met een hypotheek die hoger is dan de actuele WOZ-waarde van de woning, hun lening vanaf 1 december boetevrij aflossen totdat de hypotheek gelijk is aan de woningwaarde.

ING: boetevrij aflossen voor onderwaterhypotheek

Het af te lossen bedrag hoeft niet afkomstig te zijn van een fiscaal gunstige schenking. Meer aflossen mag, maar dan geldt het in de voorwaarden bepaalde maximum van 10% (voormalige Postbank-hypotheken) of 20% per jaar. ING biedt klanten als hulpmiddel onder meer de Afloswijzer, waarmee kan worden berekend of het verstandig is om spaargeld in te zetten om de hypotheek af te lossen. Die is tot nu toe ruim 30.000 keer ingevuld.
Eerder liet ABN Amro al weten een soortgelijke regeling te treffen voor klanten met een ‘onderwaterhypotheek’. Ook daar kan worden afgelost tot maximaal de WOZ-waarde. SNS Bank en Rabobank spelen in op de tijdelijke mogelijkheid om € 100.000 belastingvrij te schenken ten behoeve van het aflossen van de eigenwoningschuld. Tot dat bedrag is de aflossing boetevrij.
 

Reageer op dit artikel