nieuws

ASR en Argenta rekken grens boetevrij aflossen op

Financiële planning

Ook bij ASR en Argenta is het nu mogelijk om extra boetevrij af te lossen op bestaande hypotheken, blijkt uit navraag van consumenteninformatiesite Wegwijs.nl. Daarmee hebben nu 13 hypotheeklabels de opties voor boetevrij aflossen verruimd naar aanleiding van de kabinetsmaatregel om tijdelijk geen belasting te heffen op schenkingen tot € 100.000 die worden gebruikt voor het aflossen van de hypotheek.

ASR en Argenta rekken grens boetevrij aflossen op

ASR hanteert een maximale aflossing van € 100.000 voor de Wel Thuis Hypotheek; bij de Woninghypotheek mag worden afgelost tot de WOZ-waarde. Dat laatste is ook het criterium bij Argenta. "Wie wil aflossen bij een bank die de laatste bekende WOZ-waarde als grens aanhoudt, kan beter nog even wachten tot januari 2014, ofwel het moment dat de nieuwe WOZ-waarde bekend wordt gemaakt. De nieuwe waardes zullen zeer waarschijnlijk lager uitvallen dan de laatst bekende WOZ-waarde", zo tipt Wegwijs.
Boetevrij aflossen tot de WOZ-waarde is mogelijk bij ABN Amro, Argenta, ASR (Woninghypotheek), ING, MoneYou, Nationale-Nederlanden en Welke-label Woonlife. Bij ASR (Wel Thuis), BLG Wonen, Obvion, Rabobank, Reaal en SNS kan tot maximaal € 100.000 worden afgelost.
Florius had al de mogelijkheid om zonder boete onbeperkt extra af te lossen.
 

Reageer op dit artikel