nieuws

SNS Bank start hypothekenoffensief

Financiële planning

"SNS Bank gaat de hypotheekrentes fors verlagen. De vierde bank van Nederland wil snel groeien op de Nederlandse hypotheekmarkt. Een agressief prijsbeleid wordt daarbij het belangrijkste strijdmiddel", meldt de Volkskrant vandaag.

SNS Bank start hypothekenoffensief

De bank zal haar hypotheektarieven de komende maanden met 0,20 tot 0,25 procentpunt verlagen, maakte Maurice Oostendorp, de financieel directeur van SNS Reaal, gisteren bekend. "Als de huidige hypotheektarieven van SNS Bank met dat percentage dalen, wordt de bank de goedkoopste of op een na goedkoopste aanbieder van annuïteiten- en spaarhypotheke",  bericht de Volkskrant.
"De marges op hypotheken zijn gegroeid. Wij zien genoeg ruimte om scherper te prijzen", zegt Oostendorp in de krant. "SNS Reaal heeft in de aanloop naar de nationalisatie marktaandeel op de hypotheekmarkt verloren." Oostendorp: "Het is nu circa 1,5 procent. We willen terug naar 5 à 6 procent, het aandeel dat we voor de crisis hadden."
De kans dat SNS Bank een prijzenoorlog onder hypotheekaanbieders ontketent, is klein, zeggen woordvoerders van rentevergelijkingssites in de Volkskrant."’De grootbanken zullen de strijd niet aangaan", meent Amanda Bulthuis van Geld.nl. "Zij vinden het waarschijnlijk prima om wat marktaandeel aan SNS te verliezen, want ze willen hun hypotheekportefeuilles liever inkrimpen dan uitbreiden. ABN Amro heeft dat zelfs expliciet gezegd." Edmond Hilhorst van Independer.nl: "Het is prachtig dat SNS dit doet, maar dit wordt niet de doorbraak die de huizenmarkt nodig heeft."
Ook het Fincieele Dagblad maakt vandaag melding van de aanval van SNS op de hypotheekmarkt. "In de lijst van de tien meest voordelige aanbieders komt SNS niet meer voor. Argenta en Aegon hebben geprofiteerd van het verzwakte SNS. Marktvolgers betwijfelen echter of het SNS lukt om de markt op zijn kop te zetten", aldus het FD.

 

Reageer op dit artikel