nieuws

Legal & General groeit tegen de stroom in

Financiële planning

Waar het hele Levensegment tot en met mei totaal 23% aan premie-inkomsten inleverde, plust Legal & General er in het eerste halfjaar van 2013 gewoon 26% bij. Volgens de kleine levensverzekeraar uit Hilversum speelt het onafhankelijke intermediair hierbij een belangrijke rol.

Legal & General groeit tegen de stroom in

De totale productie aan levensverzekeringen is bij Legal & General over de eerste helft 2013 uitgekomen op € 79,6 mln. Dit is een stijging van 26% ten opzichte van de eerste helft van 2012. De groei vond plaats zowel in het segment koopsommen, als in premie betalende levensverzekeringen.
Volgens algemeen directeur Arno Dolders bewijzen de groeicijfers de kracht van de combinatie intermediair en aanbieder. "Door de wettelijke adviesregels in combinatie met de fiscale regelgeving is het niet de verwachting dat de markt van levensverzekeringen snel een markt wordt waarin de consument zelf de hele transactie gaat uitvoeren", aldus Dolders. "Naarmate meer aanbieders de consument rechtstreeks gaan benaderen en daarbij allemaal roepen dat zij ‘de beste en goedkoopste’ zijn, zal bij de consument de behoefte aan een onafhankelijk advies toenemen." 
Ook wijst Dolders op de beperkte intrinsieke behoefte bij consumenten om financiële producten te kopen. "Voor veel producten geldt nog steeds dat er iemand moet zijn op wie de consument vertrouwt en die met het oog op het belang van die consument wijst (…) op de wenselijkheid bepaalde risico’s af te dekken. Het feit dat wij in een markt die daalt fors weten te groeien geeft geen aanleiding om onze filosofie ten aanzien van de kracht van het onafhankelijke intermediair te heroverwegen", aldus Dolders.

Reageer op dit artikel