nieuws

Hans Kadiks commissaris bij Legal & General

Financiële planning

Hans Kadiks (64), is benoemd tot commissaris bij Legal & General. Na een uitstapje naar effectenbank KasBank, waar hij vier jaar lang in de raad van bestuur zat, keert de oud-directeur van Nationale-Nederlanden weer terug in de verzekeringsbranche.

Hans Kadiks commissaris bij Legal & General

Kadiks werkte bijna 27 jaar bij Nationale-Nederlanden, laatstelijk als directeur Leven particulier, maar moest daar medio 2004 samen met Freek Wansink het veld ruimen. "In de persoon van de heer Kadiks hebben wij nu ook een toezichthouder die de kracht en mogelijkheden van het Nederlandse intermediair uit eigen ervaring kent. Voor Legal & General, die uitsluitend haar financiële producten aan de consument ter beschikking stelt via het intermediair, is deze expertise van groot belang bij het beoordelen van de strategie voor de komende jaren."
Kadiks geeft aan alles in het werk te willen stellen om als sector het vertrouwen van de  consument terug te winnen. "Incidenten bij één marktpartij leiden direct tot wantrouwen bij de consument naar alle aanbieders. Ik denk dat commissarissen bij financiële instellingen nadrukkelijker dan in het verleden vooral de effecten van het handelen of van het nalaten te handelen van de onderneming voor de consument in hun beoordeling zullen meenemen. Financiële instellingen kunnen alleen maar succesvol zijn indien zij duurzaam het vertrouwen van de consument hebben", stelt Hans Kadiks.
De raad van commissarissen van Legal & General bestaat verder uit  voorzitter J.B. Pollock (54), prof. dr. R.G.C. van den Brink (65) en D..A. Finch (47)
 

Reageer op dit artikel