nieuws

Begrafenissen op afbetaling in België

Financiële planning

De Belgische uitvaartsector trekt aan de alarmbel. Bij een op de twintig begrafenissen zijn er betalingsproblemen. Het aantal uitvaarten op afbetaling neemt toe, een fenomeen dat vijf jaar geleden niet eens bestond.

Begrafenissen op afbetaling in België

De sector wil dit jaar nog met een eigen uitvaartverzekering komen. Dat schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen dinsdag.
Volgens de Vlaamse beroepsvereniging voor onafhankelijke begrafenisondernemers is de crisis in de uitvaartsector nu echt voelbaar. Maar er zijn meerdere oorzaken. ‘Het aantal alleenstaanden blijft stijgen en zij hebben het minder breed. De huidige generatie legt ook geen geld opzij voor de begrafenis, wat vroeger wel het geval was’, zegt Johan Dexters van de Nationale Federatie van Begrafenisondernemers in België.
‘In ons land is er ook geen cultuur om een uitvaartverzekering te nemen’, aldus Dexters op de site van De Standaard. ‘In Nederland heeft 80 procent er wel een.’

Reageer op dit artikel