nieuws

VEH reageert op misbruik provisieverbod

Financiële planning

Een aantal hypotheek- en verzekeringsadviseurs maakt volgens de AFM misbruik van het provisieverbod en brengt kosten in rekening voor diensten waarvoor al is betaald. De Vereniging Eigen Huis ziet als bottleneck dat nergens helder is vastgelegd wat een bestaande klant mag verwachten van zijn adviseur.

VEH reageert op misbruik provisieverbod

De vereniging wil graag dat hierover duidelijkheid komt en komt binnenkort met een visie op de problematiek. Die belofte doet VEH naar aanleiding van een interview van waarnemend AFM-voorzitter Theodor Kockelkoren met het ANP. Kockelkoren zegt daarin dat de AFM relatief veel signalen krijgt over adviseurs die hun klanten dubbel laten betalen. “Wij gaan achter adviseurs aan die op een onredelijke manier kosten in rekening brengen”, aldus Kockelkoren tegen het persbureau. Het zou veelal om kleinere partijen gaan.
Als voorbeeld noemt Kockelkoren een hypotheek van voor 2013 waarvan de rentevaste periode afloopt. “Als een bank met een nieuw voorstel komt en de klant heeft daar vragen over, dan gaan wij ervan uit dat een adviseur verplicht is te helpen zonder extra kosten te rekenen”‘, aldus Kockelkoren. Er is immers al provisie betaald.

Reageer op dit artikel