nieuws

Uitvaartpolis vaste waarde in adviesgesprek

Financiële planning

Bijna twee op de drie financieel adviseurs informeren de klant tijdens een adviesgesprek altijd over uitvaartverzekeringen, zo concludeert Monuta uit een onderzoek onder ruim 450 intermediairs en volmachten. Bij ruim een derde zijn overlijden en de financiële gevolgen niet standaard onderdeel van het adviesgesprek.

Uitvaartpolis vaste waarde in adviesgesprek

Een reden om niet over overlijden te beginnen, is vaak dat de klant al een uitvaartpolis heeft. “Toch zijn veel Nederlanders onderverzekerd voor hun uitvaart”, stelt de uitvaartverzekeraar, die stelt dat het daarom wenselijk is ook bij die klanten de uitvaartwensen en -kosten te inventariseren.
Voor het advies over een uitvaartpolis rekent 85% van de intermediairs een vast tarief. Dat bedraagt gemiddeld € 194,50. De 8% die op uurbasis werkt, rekent een uurtarief van € 157,28. Een op de vier adviseurs rekent naast het vaste tarief ook een jaarlijks tarief. De directe beloning wordt door 80% van de kantoren zelf geïncasseerd; degenen die het incassotraject hebben uitbesteed, zijn daarover (zeer) tevreden.

Reageer op dit artikel