nieuws

Risicopremies omlaag bij Delta Lloyd en Reaal

Financiële planning

Delta Lloyd heeft de premie voor overlijdensrisicoverzekeringen met gemiddeld 10% verlaagd. Morgen voert ook Reaal een premiewijziging door: niet-rokers gaan daar gemiddeld eveneens 10% minder betalen. Bij beide aanbieders geldt de verlaging alleen voor nieuw te sluiten polissen.

Risicopremies omlaag bij Delta Lloyd en Reaal

Delta Lloyd noemt de gestegen levensverwachting als reden voor de lagere premies; de maatschappij heeft bovendien het aanvragen van polissen gebruikersvriendelijker gemaakt. “Daarnaast zijn de offertes klantvriendelijker en duidelijker opgesteld zodat de klant het beter begrijpt.”
Reaal gebruikt de premiedaling om meer marktaandeel te verwerven. “In de afgelopen maanden is onze concurrentiepositie in de ORV-markt teruggelopen.” Eerder werd de minimumpremie al verlaagd naar € 8 per maand en het maximale verzekerde bedrag verhoogd naar € 2,5 mln.
Rokers krijgen bij Reaal geen premieverlaging. Independer becijferde op basis van vergelijkingen die in juni zijn gemaakt, dat rokers gemiddeld 64% meer premie betalen voor een risicopolis. Rokers onder de 35 betalen soms twee keer zo veel premie als niet-rokende leeftijdsgenoten.

Reageer op dit artikel