nieuws

NN overweegt beroep tegen Kifid-uitspraak beleggingspolis

Financiële planning

Voor klanten met een beleggingsverzekering van Nationale-Nederlanden ligt er voorlopig geen collectieve oplossing in het verschiet waarbij ten onrechte ingehouden eerste kosten worden terugbetaald. De maatschappij sprak woensdagochtend met Wakkerpolis.nl, die een actie op touw wil zetten om met NN tot afspraken te komen naar aanleiding van een tussenuitspraak van klachteninstituut Kifid.

NN overweegt beroep tegen Kifid-uitspraak beleggingspolis

Kifid oordeelde onlangs in een tussenuitspraak over een in 1997 gesloten beleggingsverzekering dat NN de klant niet voldoende heeft geïnformeerd over de eerste kosten en het hefboomeffect. NN moet de eerste kosten terugbetalen aan de klant; de schade door het niet vermelden van het hefboomeffect moet nog worden berekend.
NN herkent zich niet in de uitspraak, zegt adviseur Nico van Koesveld namens Wakkerpolis. “NN is van mening dat zij, gezien in de tijdsgeest, voldoende open is geweest over de kosten.” Een collectieve regeling met Wakkerpolis, waar zich inmiddels ruim 300 consumenten hebben gemeld, is dan ook niet aan de orde.
Woordvoerder Bas Kuik van NN bevestigt dat: “Wij staan altijd open voor een gesprek. Daarom zijn we ook met Wakkerpolis om de tafel gaan zitten. Wij wachten de definitieve uitspraak van Kifid af. Als die hetzelfde is als de tussenuitspraak, overwegen we in beroep te gaan bij de beroepscommissie of bij de rechter.” Waarom NN het niet eens is met de tussenuitspraak, wil de verzekeraar pas toelichten als de definitieve uitspraak bekend is.
 

Reageer op dit artikel