nieuws

Nederlanders dieper in het rood

Financiële planning

De gemiddelde roodstand is in ons land al jaren aan het stijgen; niet omdat méér mensen rood staan, maar omdat degenen die rood staan dat voor steeds grotere bedragen doen, zo blijkt uit een recent onderzoek van MoneyView. In tien jaar tijd is de gemiddelde roodstand ruim anderhalf keer zo groot geworden, van € 2.200 in 2004 tot € 3.800 in april 2013.

Nederlanders dieper in het rood

Rood staan kan het voordeligst bij de ASN Bank, die in 2013 als één van de weinige banken de tarieven voor de consument niet heeft verhoogd, evenals moeder SNS Bank, zusje RegioBank en Triodos. Net als in 2011 en 2012 behaalt de ASN Bankrekening een 5-sterrenrating van MoneyView op prijs. Voor een creditcard worden bij ASN Bank extra kosten in rekening gebracht, maar inclusief deze extra kosten is de ASN Bankrekening nog steeds de meest voordelige rekening. Grote broer SNS Betalen is een paar euro duurder en valt net buiten de 5-sterrenrating.
Een jaar geleden wist SNS Betalen nog een 5-sterrenpositie te behalen op flexibiliteit. Dit jaar zijn er meer kenmerken meegenomen in de analyse, met als resultaat dat ABN AMRO Bank met het Privé Pakket 5-sterren op flexibiliteit krijgt. Deze rekening kent volgens de onderzoekers uitgebreide mogelijkheden op het gebied van mobiel bankieren en internetbankieren, het is mogelijk om (via een automaat) contant te storten en de klant kan terecht bij filialen.

Reageer op dit artikel