nieuws

Verzekeraars positief over investeringsklimaat

Financiële planning

De verzekeraars in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) zijn vergeleken met een jaar geleden een stuk positiever over de beleggingsmarkt. Volgens 37% zijn de investeringsmogelijkheden verbeterd, terwijl in 2012 nog 16% die mening was toegedaan. Meer dan de helft (56%) is bereid om meer risico’s te nemen, terwijl dat vorig jaar nog maar 18% was. Dat blijkt uit onderzoek van Goldman Sachs Asset Management (GSAM).

Verzekeraars positief over investeringsklimaat

Voor het onderzoek ondervroeg GSAM wereldwijd 252 bestuursleden van grote verzekeraars. In vergelijking met de rest van de wereld zijn de verzekeraars in de zone Europa, Midden-Oosten en Afrika positiever over de investeringsmogelijkheden: wereldwijd denkt 41% komend jaar meer risico’s te gaan nemen.
In de EMEA-regio maakt 60% van de verzekeraars zich zorgen over lage rendementen. “Daarmee verband houdt het gegeven dat 30% van de verzekeraars zegt dat het ruime monetaire beleid hun grootste macro-economische zorg is, terwijl slechts 19% als eerste wijst naar de Europese schuldencrisis.”
Lees hier meer over het onderzoeksrapport

Reageer op dit artikel