nieuws

Afschaffing hypotheekrenteaftrek meest populair bij rijksten

Financiële planning

De meeste Nederlanders willen dat de hypotheekrenteaftrek blijft, blijkt uit recente cijfers van het CBS. Het aantal mensen dat voor afschaffing van de renteaftrek is, groeit echter. De maatregel vindt de meeste steun onder de 20% hoogste inkomens.

Afschaffing hypotheekrenteaftrek meest populair bij rijksten

Het aandeel van de voorstanders van het beëindigen van de renteaftrek is vorig jaar vergeleken met 2010 gegroeid van 23% naar 30%. De 20% van de Nederlanders die het meeste verdient – bij wie bijna de helft van de renteaftrek terechtkomt – voelt het meest voor het volledig afschaffen van de fiscale faciliteit: bijna 40% is voorstander, terwijl dat drie  jaar terug nog iets meer dan een kwart was. Bij de middeninkomens ziet tussen de 26% en 30% wel wat in het niet langer aftrekbaar maken van de hypotheekrente.
De rijkste groep telt bovendien de minste voorstanders van belastingverlagingen: 16%. Gemiddeld is ruim 25% van de Nederlanders voor het verlagen van de belastingen. Ruim 60% vindt dat de inkomensverschillen in ons land kleiner moeten worden.

Reageer op dit artikel