nieuws

Nieuwe ORV geeft dekking tot honderd jaar

Financiële planning

VKG introduceert de L+ Risicoverzekering; een tijdelijke overlijdensverzekering speciaal voor 50-plussers. De aanvraag wordt gegarandeerd geaccepteerd zonder gezondheidsvragen, voor de leeftijdsgroep 50 tot 85 jaar. De verzekering loopt tot aan de 100e verjaardag van de verzekerde.

Nieuwe ORV geeft dekking tot honderd jaar

De L+ Risicoverzekering is online af te sluiten binnen de TotaalOpvangPolis en voorkomt dat nabestaanden met onbetaalde rekeningen achterblijven. “Risicodrager ACE heeft voor de ontwikkeling van deze verzekering onderzoek gedaan naar de wensen en behoeften van de 50-plusser”, aldus Peter van der Linde, directeur Leven, Kredieten en Inkomen bij de Van Kampen Groep. “Door middel van een vaste maandelijkse premie krijgen de nabestaanden de zekerheid dat er geld is voor voorziene- of onvoorziene uitgaven, uitstaande rekeningen, begrafeniskosten en dergelijke. Denk ook aan de hypotheekrente die betaald moet worden gedurende de tijd dat de woning van de overledene te koop staat.” Volgens Van der Linde moet het product niet worden gezien als variant op een uitvaartverzekering die een gegarandeerde uitkering kent. “Een uitvaartverzekering dekt doorgaans alleen de begrafeniskosten, maar met het geld uit deze verzekering kunnen nabestaanden ook allerlei andere kosten betalen.”
De verzekering loopt tot aan de 100e verjaardag van de verzekerde. “Daarna krijg je niks”, aldus Van der Linde. “Dan stopt de polis en vervalt de dekking. Tja, het is een tijdelijke verzekering.” Er kan dus maximaal 50 jaar premie worden betaald. De hoogte van de uitkering is gelijk aan het verzekerde bedrag. Er is sprake van een gelijkblijvend verzekerd bedrag van maximaal € 12.500. Hoe ouder bij afsluiten, hoe lager het maximale bedrag. Er is geen gezondheidsverklaring of medisch onderzoek nodig. Bij overlijden binnen twee jaar na afsluiten wordt niet het verzekerde bedrag uitgekeerd, maar 150% van de ingelegde premie. Bij overlijden door een reisongeval wordt drie keer het verzekerde bedrag uitgekeerd.

Reageer op dit artikel