nieuws

Huiseigenaar lost fors meer extra af

Financiële planning

In de eerste maanden van dit jaar hebben de drie grootste hypotheekverstrekkers bijna de helft meer aan extra hypotheekaflossingen ontvangen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt de NOS op basis van een rondvraag bij Rabobank, ING en ABN Amro.

Huiseigenaar lost fors meer extra af

Vorig jaar is het bedrag aan extra aflossingen tussen de 20% en 50% toegenomen. ABN Amro zegt dat in 2012 bijna een op de vijf klanten een extra aflossing heeft gedaan. Veel mensen denken daarmee een dreigende restschuld te kunnen voorkomen. Vanwege de lage spaarrente is het daarnaast gunstiger geworden om spaargeld te gebruiken voor de (gedeeltelijke) aflossing van de hypotheek. Volgens ABN Amro zouden klanten die tegenvallers verwachten als het verliezen van hun baan echter beter een buffer kunnen aanhouden.
In 2013 hebben tot nu toe 12.000 ABN Amro-klanten een deel van de hypotheekschuld vervroegd afgelost voor een totaalbedrag van € 647 mln. Andere banken willen geen concrete getallen noemen. Rabobank en ING zeggen dat de extra aflossingen in januari en februari 50% hoger waren dan een jaar eerder. SNS Reaal spreekt van enkele tientallen miljoenen.
De Vereniging Eigen Huis raadt mensen van wie de hypotheek ‘onder water staat’, aan om extra af te lossen zodat de kans op een restschuld wordt verkleind.
Lees hier het volledige bericht van de NOS.
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
Zes procedures rond de nationalisatie van SNS
(NRC, pag. 23)
Dertigers en veertigers verdienen subsidie bij verhuizing
(FD, pag. 10)
Financiën wil alleen praten over vergoeding SNS op basis bankroet
(FD, pag. 20)

Reageer op dit artikel