nieuws

DSI gaat ook vaardigheden en kennis toetsen

Financiële planning

DSI gaat ook vaardigheden en kennis toetsen

De stichting DSI, die tot doel heeft de integriteit te bewaken van mensen die actief zijn op het gebied van beleggingen, gaat dit jaar de toetsing veranderen van personen die een registratie hebben in een van de DSI-registers.

Het nieuwe toetsingsprogramma is ontwikkeld in samenwerking met Nibe SVV en de postgraduate-opleiding Investment Management van de Vrije Universiteit. Geregistreerde beleggingsadviseurs, vermogensbeheerders en financieel adviseurs werden al periodiek getoetst op hun integriteit. Nu zullen ook vaardigheden en kennis in de toets worden betrokken. “De sector werkt via deze manier van zelfregulering actief en structureel aan de kwaliteit van de financiële dienstverlening.
Directe aanleiding is de sterk veranderende dienstverlening, waarbij ‘klantbelang centraal stellen’ met name vraagt om de juiste vaardigheden en een integere werkwijze.”
Volgens DSI-directeur Jerry Brouwer heeft de branche gevraagd om een verzwaring van de periodieke toetsing. “Inhoudelijk breder, qua niveau hoger en bovendien frequenter.”
 

Reageer op dit artikel