nieuws

Argenta terug in top 10 hypotheekbanken

Financiële planning

Argenta heeft vorig jaar het marktaandeel weten te vergroten van 1,9% tot 4,2%. Met een productie van € 1,9 mld (+50%) claimt de Belgische bank opnieuw bij de tien grootste geldgevers van ons land te horen.

Argenta terug in top 10 hypotheekbanken

De portefeuille is inmiddels gegroeid tot bijna € 12,2 mld. “Dankzij het voorzichtige risicobeleid dat Argenta van oudsher toepast en de Nationale Hypotheek Garantie, blijven de betaalachterstanden en kredietverliezen beperkt.” Het aantal advieskantoren waarmee wordt samengewerkt, is teruggebracht tot 600.
De introductie van Direct Sparen (via internet) is een succes, aldus Argenta. “Dit is een van de meest succesvolle initiatieven van Argenta op de Nederlandse markt geweest. In zes maanden tijd is het cliëntenbestand met 14.000 nieuwe cliënten gegroeid en werd € 400 mln vers geld aangetrokken.”
Het levensverzekeringsbedrijf van Argenta vergrootte de portefeuille met 7.761 nieuwe contracten tot 23.111. “Ondanks de populariteit van banksparen slaagde Argenta-Life erin om bij nagenoeg iedere verstrekte hypotheek ook een spaarpolis te verkopen.” De premieomzet bedroeg vorig jaar € 55 mln (+71%), bij een nettowinst van 1,4 mln

Reageer op dit artikel