nieuws

Magere belangstelling nekt Hypoport Stater

Financiële planning

Magere belangstelling nekt Hypoport Stater

De rechtbank in Amsterdam heeft het faillissement uitgesproken over Hypoport Stater, een joint venture van Stater en het Duitse bedrijf Hypoport die met het systeem Europace in ons land een marktplaats voor hypotheken wilden opzetten. De vijf medewerkers van het in Eindhoven gevestigde bedrijf zijn ontslagen door curator Dix.

Het faillissement is door Hypoport Stater zelf aangevraagd. Belangrijkste aanleiding voor de problemen was de magere belangstelling voor deelname aan Europace. “De kans op voortzetting van de activiteiten is zeer gering”, aldus een medewerker van Dix.
Europace werd eind 2008 in ons land geïntroduceerd en had als doel het hypotheekproces voor bemiddelaars en geldverstrekkers te stroomlijnen. Deelnemers aan het platform waren onder meer Bank of Scotland en Conservatrix. Hypoport boekt in Duitsland aanmerkelijk meer succes met het platform: daar wordt meer dan de helft van alle hypotheekoffertes via Europace verstrekt.

Reageer op dit artikel