nieuws

Gelauwerde hypotheekadviseurs lanceren nieuw opleidingsconcept

Financiële planning

Vier oud-winnaars van de titel Erkend Hypotheekadviseur van het jaar hebben hun krachten gebundeld en hebben een nieuw opleidingsconcept geïntroduceerd. Onder de titel Permanente Educatie 2.0 gaan Lex Schreuder (Erkend Hypotheekadviseur van het jaar 2007), Rob Timmermans (2009), Wesley van ’t Hof (2010) en Edwin Deijs (2012) financieel adviseurs doorlopend vakinhoudelijk en vaktechnisch bijscholen. Het initiatief valt onder de vlag van Hoffelijk Financieel, het advies-, detacherings- en opleidingsbedrijf van Wesley van ’t Hof.

Gelauwerde hypotheekadviseurs lanceren nieuw opleidingsconcept

Op een speciaal platform kunnen adviseurs alle actuele informatie terugvinden die voor hun opleidingsprofiel relevant is. Schreuder, Van ’t Hof, Timmermans en Deijs voorzien, samen met andere professionals, het nieuws ook van praktische tips en links naar achtergrondinformatie. Het opleidingsaspect schuilt in de vragen en opdrachten die aan de informatie zijn verbonden. “Door middel van het beantwoorden van een vraag of het oplossen van een casus kunnen de cursisten laten zien dat ze de kennis tot zich hebben genomen.” Daarmee sluiten ze volgens Van ’t Hof volledig aan op de nieuwe open deskundigheidsnormen in het Besluit gedragstoezicht financiële ondernemingen (Bgfo 3).  “Het draait niet alleen om kennis, ons opleidingssysteem richt zich ook op het onderhouden van  bestaande vaardigheden en het regelmatig aanreiken van nieuwe.”
In de variant voor financieel planners kost PE 2.0 € 90,- per maand. Daarbij zijn ook drie real life workshops die kwalificeren voor PE SEH en FFP inbegrepen. De PE 2.0 versies voor hypothecair planners, hypotheekadviseurs en ‘ondersteuners’ pakken aflopend een paar tientjes per maand goedkoper uit en tellen ook aflopend telkens een workshop minder. Volgens Van ’t Hof is zijn opleidingsmethode uitgebreider maar daarnaast eerder goedkoper dan duurder dan die van opleidingsbedrijven die nog vaak via een vast curriculum klassikaal PE aanbieden. “Het nadeel van een vast curriculum is dat je aan het eind van het PE-traject bent geschoold op basis van informatie die anderhalf tot twee jaar oud is “, aldus de Rotterdammer. “Door nieuws, tips, webinars en real life workshops te combineren en een volledige PE-registratie voor onze deelnemers bij te houden, zorgen we dat onze opdrachtgevers continu vakbekwaam zijn.” Inmiddels hebben de Nationale Hypotheekbond en serviceprovider De Financiële Makelaar zich al aan het initiatief verbonden.
 

Reageer op dit artikel