nieuws

Van Koesveld neemt hypotheekcongres op de korrel

Financiële planning

Nico van Koesveld, de zelfbenoemde ‘Robin TwitterHood’ en financieel adviseur uit Barneveld, heeft weer een nieuw doel gevonden om zijn pijlen op te richten. Na aanbieders als ASR, Allianz en Florius valt die eer nu ten deel aan de organisatoren van het Hypotheken Event, volgende week in Almere. Volgens Van Koesveld getuigt de “idiote prijsstelling” van €2.199 (excl. btw) voor het tweedaagse evenement van “de oude wereld”. Volgens organisator IIR is het alle waar naar zijn geld.

Van Koesveld neemt hypotheekcongres op de korrel

“Ik vraag me af welke tussenpersoon in deze tijd dat bedrag gaat betalen, het gaat dondersslecht in de hypotheekmarkt. Dit ruikt meer naar een onderonsje uit de oude wereld, dan naar een evenement waar de klant centraal staat”, aldus Van Koesveld in zijn toelichting op de allengs groeiende stroom tweets. Het evenement vindt op 6 en 7 februari plaats in het Van der Valk Hotel in Almere en onder de sprekers bevinden zich onder meer meer branchegenoten als Karel Schiffer (NHG), Paul van der Meijs (De Hypotheker) en Leo de Boer (Verbond) en outsiders als Jacques Monasch (PvdA) en Frans Hiddema (Oogziekenhuis Rotterdam). Volgens Stephan Rienstra, als accountmanager verantwoordelijk voor het evenement, wijkt de prijsstelling niet af  van eerdere uitvoeringen en andere congressen. 
“Wij doen dit congres nu voor de 22e keer en bij mijn weten heeft de toegangsprijs altijd rond de € 2.000 euro gelegen. Dit jaar is de prijs € 200 hoger, maar dat komt omdat er dit keer een uitgebreid avondprogramma is. Overigens was de prijs € 200 euro lager voor mensen die zich voor 25 november 2012 hebben ingeschreven en nog eens € 200 lager voor trouwe deelnemers.”
Op welke doelgroep mikt u met het congres?
“Deelnemers hebben doorgaans minimaal een opleiding op hbo-niveau. Ze zijn niet alleen werkzaam bij aanbieders, maar ook bij het intermediair. We streven ernaar om altijd de hele keten bij elkaar te hebben.”
Is die toegangsprijs niet wat aan de hoge kant voor een tussenpersoon?
“Het Hypotheken Event heeft een heel hoog netwerkgehalte. De ervaring leert dat veel deelnemers er uiteindelijk ook business uit halen.”
Hoeveel kaarten zijn er tot nu toe verkocht?
“De laatste stand van zaken is 75, exclusief de kaarten die onze sponsors gratis krijgen. Het lijkt wat minder storm te lopen dan voorgaande jaren wat te maken kan hebben met het slechtere economische klimaat. Aan de andere kant organiseren we dit soort bijeenkomst ook  heel vaak voor 50 of 60 mensen. Er komen toch voornamelijk beslissers, de toplaag uit de branche.”
Vorig jaar was het evenement nog in Hotel Krasnapolsky  in de hoofdstad, nu bij Van der Valk in Almere. Een gevolg van de crisis?
“Nee hoor, op de congresdata kon Krasnapolsky ons niet de gewenste ruimte bieden. De locatie in Almere ziet er ook prima uit en is ook wel eens leuk voor de afwisseling.”
Is een overnachting inbegrepen bij de prijs?
“We hebben een blok kamers gereserveerd, die de bezoekers voor € 100 kunnen bijboeken. Trouwe congresbezoekers betalen € 50.”
 
 
 
 
 

Reageer op dit artikel