nieuws

Wetswijzigingen nopen NN tot schrappen levenproducten

Financiële planning

Nationale-Nederlanden stopt per 21 december met alle euroverzekeringen, met uitzondering van duurverlengers. Daarnaast haalt de ING-dochter de uitvaartverzekering en de Spaarhypotheekverzekering uit het assortiment. Redenen daarvoor zijn het provisieverbod en de verplichte invoering van sekseneutrale tarieven per 21 december. Vanwege die wijzigingen stopt ook De Goudse tijdelijk de verkoop van enkele producten.

Wetswijzigingen nopen NN tot schrappen levenproducten

Voor de huidige vermogensopbouwproducten met gegarandeerde uitkering kunnen bij NN nog tot en met 20 december offertes worden aangevraagd. Wel moet de acceptatie op die dag volledig zijn afgerond. Duurverlengers, waarbij de looptijd van een expirerende euroverzekering wordt verlengd, kunnen nog wel na 20 december worden aangevraagd, zo meldt NN aan het intermediair.
Ook De Goudse wijzigt (tijdelijk) het assortiment in verband met de nieuwe wetgeving. Het Goudse Opbouwplan, de overlijdensrisicoverzekering en de contraverzekering kunnen vanaf 15 december tijdelijk niet worden gesloten. “Dit heeft te maken met de ontwikkeling van nieuwe, vervangende producten. Deze ontwikkeling neemt meer tijd in beslag dan wij hadden voorzien en daarom gaan wij in eerste instantie toch de huidige producten aanpassen aan de nieuwe wetgeving.” Die aanpassing is naar verwachting in januari voltooid.
Bij Generali worden geen offertes meer uitgebracht voor de (Ondernemers)Lijfrente, de Kapitaalverzekering en het DGA Pensioen; de verzekeraar uit Diemen richt zich nog uitsluitend op beschikbarepremieregelingen en het verzekeren van pensioengerelateerde risico’s voor ondernemers en particulieren. Voor deze producten worden dus geen sekseneutrale tarieven doorgevoerd. “Dit betekent dat wij openstaande aanvragen die op 21 december niet zijn omgezet in een polis, helaas niet meer mogen accepteren.” Voor aanvragen die niet voor die datum zijn afgerond, neemt Generali contact op met het intermediair om naar een oplossing te zoeken.
 

Reageer op dit artikel