nieuws

Omzetten aflossingsvrije hypotheek kan nog tot 1 april

Financiële planning

Huiseigenaren kunnen nog tot 1 april zonder fiscale consequenties hun (deels) aflossingsvrije hypotheek omzetten in een spaar- of beleggingshypotheek. Dat heeft minister Blok (Wonen) gemeld aan de Eerste Kamer.

Omzetten aflossingsvrije hypotheek kan nog tot 1 april

 
Hij antwoordt op  vragen die zijn gesteld bij de behandeling van het wetsvoorstel Herziening fiscale behandeling eigen woning. “Op deze manier wordt de overgangstermijn voor deze groep gelijk getrokken met die voor mensen die een niet aan de hypotheek gekoppelde kapitaalverzekering willen omzetten in een vrijgesteld (bank)spaar- of beleggingsproduct. Zonder deze overgangstermijn zouden na 31 december 2012 afgesloten aan de hypotheek gekoppelde (bank)spaar- of beleggingsproducten worden belast.”
In verband met de oorspronkelijke ingangsdatum van 1 januari was het onder meer bij de ING al niet meer mogelijk om een aflossingsvrije hypotheek om te zetten.

Reageer op dit artikel