nieuws

Delta Lloyd versterkt distributie in België

Financiële planning

Delta Lloyd krijgt de exclusieve rechten voor de distributie van levensverzekeringen in België via de bankkantoren van Landbouwkrediet/Centea. De verzekeraar neemt deze distributieovereenkomst over van haar Belgische branchegenoot Fidea, dat de kleine verlieslatende portefeuille schadeverzekeringen van Delta Lloyd in België overneemt. Door de transactie wil Delta Lloyd bij onze zuiderburen verder groeien als pensioenverzekeraar.

Delta Lloyd versterkt distributie in België

Fusiebank Landbouwkrediet/Centea bedient circa 1,2 miljoen klanten via 900 kantoren. Door het overnemen van de distributieoverkeenkomst die Fidea met deze bank heeft, wint Delta Lloyd naar verwachting jaarlijks € 150 miljoen aan omzet, voornamelijk in koopsommen.
De portefeuille schadeverzekeringen van Delta Lloyd in België heeft een totaal premievolume van € 54 mln (2011) en omvat brand-, auto- en ongevallenverzekeringen. Door het gebrek aan schaalgrootte was de portefeuille verlieslatend en vormde deze al langer geen kernactiviteit meer voor Delta Lloyd.  Fidea neemt de portefeuille in zijn geheel over en zal deze integreren in haar totale activiteiten. Bovendien gaat Fidea ook schadeverzekeringen distribueren via de 180 bankkantoren van Delta Lloyd in België. De afronding van de transactie vindt volgend jaar plaats.
 
 

Reageer op dit artikel