nieuws

Consumptief krediet ING ook via intermediair

Financiële planning

ING gaat de intermediaire kredietmarkt op. Daarmee wil de tweede hypotheekbank van ons land klanten onder meer de mogelijkheid bieden om de kosten van het hypotheekadvies via een krediet gespreid te betalen.

Consumptief krediet ING ook via intermediair

De bank kwam eerder met het plan om de kosten van de adviesnota voor de hypotheekklant te spreiden via een renteopslag, maar dat idee werd door de AFM afgeschoten. “Wij willen toetreden tot het grootste afzetkanaal voor consumptief krediet”, aldus directeur Particulieren Hans Hagenaars. Daarin zijn nu alleen Interbank, Defam en Sygma Finance actief. “ING wil de vierde grote partij en daarmee het eerste A-merk in dit kanaal worden.” Via onafhankelijk adviseurs wordt zo’n 30% van alle consumptieve kredieten verstrekt.
Om de woningmarkt in beweging te krijgen, oppert Hagenaars de mogelijkheid van een koopsubsidie voor starters. Die zou € 10.000 kunnen bedragen, op te brengen door van 4 miljoen bestaande hypotheekklanten elk € 200 te vragen. “Dat kost dan € 800 mln, maar als we niets doen, verliezen we een veelvoud aan woningwaarde.”

Reageer op dit artikel