nieuws

Aegon neemt Oekraïense levensverzekeraar over

Financiële planning

Aegon neemt levensverzekeraar Fidem Life uit de Oekraïne over. De overname, waarvan de financiële details niet bekend werden gemaakt, wordt waarschijnlijk afgerond in het eerste kwartaal van 2013. Fidem Life gaat dan verder als Aegon Ukraine.

Aegon neemt Oekraïense levensverzekeraar over

Aegon wil met de overname van de levensverzekeraar zijn positie op de markten in Centraal- en Oost-Europa  versterken. Fidem Life is de op vier na grootste levensverzekeraar van Oekraïne. Volgens Aegon biedt het land vanwege de omvangrijke bevolking en de lage penetratiegraad van levensverzekeringen een aantrekkelijke kans voor groei op de lange termijn. Ook heeft het land een groeiende middenklasse die steeds vaker verzekeringsproducten zal willen afnemen, aldus Aegon.
Aegon is al sinds 1992 in Centraal- en Oost-Europa actief en heeft momenteel activiteiten in Hongarije, Polen, Tsjechië, Slowakije en Roemenië.

Reageer op dit artikel