nieuws

Aegon grootste pensioenverzekeringsconcern

Financiële planning

In het collectieve levenbedrijf is Aegon op concernniveau de grootste verzekeraar gebleven in 2011. Dat is te danken aan een sterke groei bij dochter Optas. Delta Lloyd bezet met een verdubbeling van het premie-inkomen de tweede plaats in pensioenverzekeringen, maar is van de individuele maatschappijen de grootste.

Aegon grootste pensioenverzekeringsconcern

Aegon boekt onder eigen label een bescheiden omzetdaling tot € 1.848 (1.954) mln, maar komt inclusief Optas uit op € 2.125 mln. De in 2007 overgenomen pensioenverzekeraar groeit fors dankzij een koopsom van € 215 mln, die is ontvangen van de stichting Vermogensbeheer BPVH in verband met een schikking tussen de Stichting Optas en de Stichting Belangenbehartiging PVH. Met de koopsom zijn de opgebouwde rechten van de deelnemende havenarbeiders met ruim 13% verhoogd.
Koopsommen bepalen het beeld in de pensioenmarkt: Delta Lloyd haalt dankzij 13 nieuwe contracten € 1,1 mld aan koopsommen binnen en komt daardoor uit op € 1.915 (997) mln aan premies, goed voor de tweede plaats op concernbasis en de eerste plaats op basis van de individuele maatschappijcijfers. De top 3 wordt gecompleteerd door Nationale-Nederlanden, dat het inkomen licht vergroot tot € 1.874 (1.802) mln.
De cijfers zijn afkomstig uit het deze week verschenen AM Jaarboek 2012. Daarin staan onder meer de omzetgegevens van alle schade-, levens- en uitvaartverzekeraars in ons land, gebaseerd op de verslagstaten die door de maatschappijen zijn aangeleverd bij toezichthouder DNB.
Het AM Jaarboek is hier te bestellen.
 

Reageer op dit artikel