nieuws

NVHP verwelkomt duizendste lid

Financiële planning

Wilma van Arkel is gisteren in de bloemetjes gezet als duizendste lid van de Nederlandse Vereniging van Hypothecair Planners (NVHP), Van Arkel, adviseur bij Univé Oost in Markelo (Overijssel), kreeg hiervoor een oorkonde uit handen van NVHP-voorzitter Rob Wagenvoord en plaatsvervangend voorzitter Alexander van Voorst Vader.

NVHP verwelkomt duizendste lid

De NVHP is opgericht in 2004. Sindsdien maakt de vereniging voortdurend groei door waar veel andere brancheorganisaties in de financiële dienstverlening te kampen hebben met dalende ledenaantallen. Voorwaarde voor het lidmaatschap is een met goed gevolg voltooide Leergang Hypothecair Planner (LHP), de hoogste vakopleiding op hypothecair gebied. Het lidmaatschap is een persoonlijk lidmaatschap. Leden kunnen werkzaam zijn als zelfstandig adviseur, bij een van de hypotheekketens of bij een bancaire aanbieder.
“Adviseurs hebben verschillende redenen om lid te worden van de NVHP”, aldus Wagenvoord. “Het begint uiteraard met de intrinsieke wens van de kandidaat om meer -en het liefst alles-, te willen weten op het gebied van hypotheken. Dat onderscheid werkt intern in een organisatie, maar ook richting de consument. Of, zoals een van onze leden het laatst verwoordde, In mijn stad zijn er 80 hypotheekadviseurs. Slechts twee zijn Erkend Hypothecair Planner.” “Het belang van een integraal advies op het moment waarop de consument denkt over de aanschaf van een woning wordt steeds belangrijker,” stelt Van Arkel. “Met alleen de wettelijk minimale kennis op het gebied van hypotheken wordt het steeds moeilijker om klanten goed te adviseren. Vandaar dat ik er bewust voor heb gekozen mijn deskundigheid te verbreden”, aldus het duizendste NVHP-lid.

 

Reageer op dit artikel