nieuws

Lijfrentepolis altijd duurder dan bankspaarvariant

Financiële planning

Lijfrentepolis altijd duurder dan bankspaarvariant

Lijfrenteverzekeringen moeten het op prijs afleggen tegen lijfrenterekeningen, concludeert MoneyView uit onderzoek. “Kon vorig jaar een enkele lijfrenteverzekering nog meedoen met de bankspaarlijfrentes als het ging om de prijsstelling, dit jaar is de duurste bancaire lijfrente altijd nog aantrekkelijker geprijsd dan de goedkoopste verzekering.”

Bancaire lijfrentes zijn zowel in de opbouw- als de uitkeringsfase het meest aantrekkelijk geprijsd. “In het meest extreme geval ontvangt iemand die een koopsomstorting doet bij een verzekeraar op de einddatum 57% minder dan bij de meest voordelige bancaire koopsom.” Reaal en RegioBank bieden een opbouwproduct dat zowel op prijs als op flexibiliteit de hoogste score haalt. Voor het opbouwen van lijfrentekapitaal biedt verder Delta Lloyd Bank een scherp product; Interpolis heeft een flexibele koopsompolis.
BIj de direct ingaande lijfrentes scoren Reaal, RegioBank en Friesland Bank goed op prijs; Conservatrix en Erasmus Leven bieden de meest flexibele producten.

Reageer op dit artikel