nieuws

Hypotheekcollectief duikt onder scherpste adviesprijzen

Financiële planning

Het Nederlands Hypotheek Collectief (NHC) gaat voor het sluiten van een hypotheek inclusief advies een prijs rekenen van € 1.244. Daarmee duikt NHC ver onder de nu bekende tarieven die andere partijen voor een provisieloos hypotheekadvies rekenen. “Bij andere aanbieders kost dat al snel € 2.000 meer.”

Hypotheekcollectief duikt onder scherpste adviesprijzen

NHC is in 2010 opgericht en sinds mei daadwerkelijk actief en zegt vernieuwende producten te bieden tegen vaste lage prijzen. Consumenten kunnen desgewenst ook rechtstreeks op Nederlandshypotheekcollectief.nl een hypotheek sluiten. “Onze dienstverlening kan modulair door de klant gekozen worden.”
De consument kan op twee manieren worden geadviseerd: via de telefoon en via een persoonlijk gesprek. In het eerste geval stuurt de klant eerst zijn documenten toe, waarna telefonisch een advies wordt gegeven. “Daarvoor rekenen we € 549; de bemiddeling kost bij ons € 695”, zegt initiatiefnemer Cor van Bavel. Kiest de klant voor advies aan huis, dan kost dat € 1.190. Inclusief het sluiten van de lening is hij dan € 1.885 kwijt.
Volgens Van Bavel kiest de overgrote meerderheid van de klanten voor de telefonische adviesvariant. “Niet elke consument is hetzelfde en ik denk dat onze klanten meer dan gemiddeld gewend zijn om zaken te doen via internet. Ze kunnen bij ons van negen tot negen terecht.” NHC werkt met zo’n tien erkend hypotheekadviseurs: een deel van hen geeft adviezen aan huis en een deel zit achter de telefoon. “Onze kosten zijn vooral zo laag omdat onze adviseurs zelf weinig extra marketing- en salesinspanningen hoeven te doen om de klant binnen te krijgen.”

Reageer op dit artikel