nieuws

Drie hypotheekadviezen voor de prijs van één

Financiële planning

Het provisieverbod per 1 januari begint nu al uit te draaien op een prijzenslag in hypotheekland. Kwam gisteren Rabobank met haar prijs (€ 1.750) voor hypotheekadvies in navolging van andere grootbanken, nu is het de beurt aan Hypotheek-aanvragen.nl voor de dagaanbieding. Deze Amsterdamse financiële dienstverlener heeft een concept bedacht waarbij de consument voor € 2.750 niet bij een maar bij drie onafhankelijke intermediairs advies kan inwinnen.

Drie hypotheekadviezen voor de prijs van één

In het ‘3-in-1 hypotheekadvies’ dat de initiatiefnemers, vader en zoon Biesenbeek, hebben bedacht weten de drie adviseurs bij wie de consument langs gaat niet dat zij in de hypotheekaanvraag participeren zodat er onderling geen prijsafspraken worden gemaakt. Voor de drie adviezen betaalt de klant €2.750 aan Hypotheek-aanvragen.nl. De adviseur die de klant succesvol weet te bemiddelen krijgt hiervan € 2.000. De andere twee adviseurs krijgen toch nog een vergoeding  van € 250. De resterende € 250 is voor de initiatiefnemers.
Vader en zoon Biesenbeek willen met dit concept inspelen op de terughoudendheid bij consumenten als ze vanaf volgend jaar de adviseur direct moeten gaan betalen. “Hun shopgedrag zal vanwege deze advieskosten zonder meer sterk afnemen, tenzij de hypotheekadviseur voor een ander verdienmodel gaat kiezen”, aldus Robert Biesenbeek.
Per provincie kunnen in de constructie maximaal 6 bedrijven participeren, landelijk worden het er maximaal 80.  Hypotheek-aanvragen.nl verzorgt het genereren van leads, de communicatie en andere facilitaire voorzieningen. Hiervoor betalen deelnemers € 999 aan entreegeld en een maandelijkse vergoeding van € 99.  Indien in een jaar de doorlopende kosten niet kunnen worden goed gemaakt door inkomsten, stort Hypotheek-aanvragen.nl het verschil terug. “Deelnemers lopen daardoor geen enkel financieel risico, maar hebben wel uitzicht op substantieel meer hypotheekaanvragen”, aldus Biesenbeek.

Reageer op dit artikel