nieuws

Belegger heeft weinig over voor advies

Financiële planning

Drie van de tien beleggers is bereid om te betalen voor een financieel advies, zo blijkt uit onderzoek van vermogensbeheerder BlackRock onder ruim 2.000 beleggende Nederlanders. Deze groep heeft gemiddeld € 44 per uur over voor een adviseur.

Belegger heeft weinig over voor advies

Van de ondervraagden maakt nu 27% gebruik van een adviseur. Volledige onafhankelijkheid, volledige transparantie, een hoog opgeleide adviseur en openheid over kosten en vergoedingen zouden de bereidheid om een adviseur in de arm te nemen aanzienlijk vergroten.
Gemiddeld rekent de belegger op een pensioeninkomen van € 41.400 per jaar; een Nederlandse gepensioneerde ontvangt nu echter gemiddeld € 21.900. “Om dit verwachte inkomstenniveau te bereiken, zou een investering van circa € 572.114 nodig zijn. Dit betekent dat iemand die op zijn 25e begint met pensioen opbouwen om op zijn 65e met pensioen te gaan, maandelijks € 386 zou moeten inleggen om de gewenste som op te bouwen”, rekent BlackRock voor.
Uit het onderzoek blijkt verder dat 78% van de ondervraagden tevreden is over de huidige financiële situatie, maar dat 64% pessimistisch is over de economische vooruitzichten voor het komende halfjaar. Eenzelfde percentage omschrijft zichzelf als risicomijdend.

Reageer op dit artikel