nieuws

Honderden banen op de tocht bij SNS Bank

Financiële planning

De komende jaren verdwijnen er mogelijk honderden banen bij SNS Bank. De bank heeft vandaag een reorganisatie aangekondigd waarbij de strategie wordt aangescherpt. Verzekeraar Reaal wordt niet betrokken in de reorganisatie. Bij SNS Bank werken ongeveer 2.400 mensen.

Honderden banen op de tocht bij SNS Bank

Het gaat volgens woordvoerder Roland Kroes om een ‘doorontwikkeling van een succesvolle strategie’. “Daarbij spelen we ook in op de marktomstandigheden die bij hypotheken slecht zijn en bij sparen en betalen juist een stuk veelbelovender”, aldus Kroes. De bank wil zich gaan toeleggen op de vier retailmerken SNS Bank, ASN Bank, RegioBank en hypotheekbank BLG Wonen. “De onderdelen delen al dezelfde infrstructuur en backoffice, maar ook de marketing en het productmanagement worden straks gecentraliseerd”, aldus Kroes. Onduidelijk is nog wat de precieze gevolgen hiervan zijn voor de werkgelegenheid. Bankmedewerkers kunnen wellicht ook elders binnen SNS Reaal geplaatst worden.
SNS Reaal heeft het al jaren moeilijk. Het concern betaalde veel geld voor vastgoedbelegger Property Finance, maar dit onderdeel is zwaar verlieslatend. Ook slaagt SNS REAAL er vooralsnog niet in om de staatssteun die het in 2008 kreeg (€ 750 mijoen) terug te betalen. De bankverzekeraar onderzoekt samen met zakenbank Goldman Sachs opties om voor herstructurering. Verkoop van de succesvolle dochter Zwitserleven is een van de opties die hierbij vaak genoemd worden.

Reageer op dit artikel