nieuws

NMa doet opnieuw onderzoek naar hypotheekmarkt

Financiële planning

De NMa start een nieuw onderzoek naar de concurrentie op de Nederlandse hypotheekmarkt, zo kondigt de mededingingsautoriteit aan. Het onderzoek is een vervolg op een studie uit 2010, die toen niet tot maatregelen heeft geleid.

NMa doet opnieuw onderzoek naar hypotheekmarkt

De NMa publiceerde vorig jaar de resultaten van een onderzoek naar de vraag of de hypotheekrente door geldgevers kunstmatig hoog wordt gehouden, maar zag toen geen aanleiding om maatregelen te treffen omdat de marges op de hypotheekrente inmiddels kleiner waren geworden. "We zijn nu twee jaar verder en nu willen we de situatie opnieuw in kaart brengen. Dat waren we al van plan, maar het is altijd afhankelijk van beschikbare middelen en personen", aldus een woordvoerder. Het vervolgonderzoek is nog niet gestart, maar is niet ingegeven door de Zembla-berichtgeving over de discussie rond het opleggen van een prijsleiderschapsverbod aan ING.
In juni maakte de Europese Commissie al bekend een onderzoek te doen naar "concurrentieverstoringen" op de Nederlandse hypotheekmarkt.

Reageer op dit artikel