nieuws

Ikea komt met eigen krediet

Financiële planning

Vanaf morgen kunnen Ikea-klanten bij aankoop van hun artikelen gebruik maken van de Ikea Betaalservice. De kredietfaciliteit wordt aangeboden in samenwerking met Ikano Bank, net als het meubelbedrijf eigendom van de Zweedse familie Kamprad.

Ikea komt met eigen krediet

Aankopen kunnen gespreid worden betaald tegen een rente van 13% op jaarbasis. Een zogeheten Betaalplan kan online worden aangevraagd, maar ook in een Ikea-vestiging. In het laatste geval kan het gewenst artikel direct worden aangeschaft met een Ikea Family-creditcard.
Ikano Bank was oorspronkelijk onderdeel van de meubelgigant, maar is sinds 1988 een zelfstandig bedrijf. De bank is actief in Zweden, Denemarken, Noorwegen, Finland, Groot-Brittannië, Duitsland, Oostenrijk, Rusland en Polen. De bank valt niet onder Nederlands toezicht, zodat het depositogarantiestelsel niet van toepassing is. Voorlopig biedt Ikano echter geen spaarproducten aan.

Reageer op dit artikel