nieuws

Hypotheekshop hangt verzekering aan advies

Financiële planning

De Hypotheekshop heeft in samenwerking met verzekeraar Ace een product ontwikkeld waarmee klanten een ‘garantie’ krijgen op het hypotheekadvies. De aanvullende verzekering is gratis voor klanten die ook al gebruik maken van de APK van de Hypotheekshop: de Advies Periodieke Keuring en beschermt klanten tegen betalingsproblemen als gevolg van arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en overlijden.

Hypotheekshop hangt verzekering aan advies

Volgens Martin Hagedoorn, product- en softwarespecialist bij de adviesketen, is de garantie bedoeld om het gat tussen twee APK-gesprekken op te vangen. "Klanten die bij ons een hypotheekadvies krijgen, adviseren we een APK Service Hypotheken af te sluiten. Daar betalen ze maandelijks een bedrag voor, van circa 20 euro. Wij gaan dan elke twee jaar met ze om tafel. De verzekering die we nu introduceren dekt het gat tussen deze gesprekken als de klant wijzigingen in zijn persoonlijke situatie niet heeft doorgegeven. Als de situatie anders uitpakt dan wij geadviseerd hebben, dan leggen wij het verschil bij. Uiteraard moet de klant ons advies wel hebben opgevolgd om aanspraak te maken op de uitkering."
Hagedoorn geeft als voorbeeld een werknemer die van baan switcht en daardoor te maken krijgt met een ander nabestaandenpensioen. "Soms geven klanten dergelijke wijzigingen niet door. Maar komt deze klant te overlijden, dan krijgt zijn gezin ineens te maken met een andere uitkering dan bij het adviesgesprek was voorzien. Onze verzekering keert het verschil dan uit zodat het gezin niet in de problemen komt."
De precieze voorwaarden kan Hagedoorn nog niet vertellen, maar duidelijk is wel dat de verzekering aan strikte condities zal zijn gebonden. In september zal De Hypotheekshop het product breed introduceren.

Reageer op dit artikel