nieuws

Argenta start met online sparen

Financiële planning

Consumenten kunnen voortaan ook rechtstreeks op de site van Argenta een spaarrekening openen. De Belgische bank, die eind volgend jaar het klantenbestand wil hebben uitgebreid van 250.000 naar 300.000, zegt daarmee beter in te spelen op de behoefte van de klant.

Argenta start met online sparen

Argenta werkte tot nu toe uitsluitend via het intermediair. "Wij hebben ons de afgelopen jaren gericht op het opbouwen van een solide klantenbasis via intermediairs. Wij hebben echter gemerkt dat de behoefte van consumenten verandert en veel klanten het vanzelfsprekend vinden om eenvoudig online een spaarrekening te openen", zegt directievoorzitter Marc de Moor van Argenta Nederland.
Door de kostenbesparing die het online werken met zich meebrengt, is de spaarrente verhoogd naar 2,8%, volgens Argenta het hoogste rentetarief op de Nederlandse spaarmarkt. "Wij doen niet aan bonussen en hebben geen hoge marketingbudgetten, waardoor we onze klanten een hoge rente en gunstige tarieven kunnen bieden", aldus De Moor.

Reageer op dit artikel