nieuws

AFM alert op ‘veelpleger’

Financiële planning

De AFM bereidt momenteel formele maatregelen voor tegen een aantal partijen die hun business maken van het zogenoemde ontwoekeren. Ook is de toezichthouder alert op ‘veelplegers’, partijen die eenmaal aangepakt elders weer opduiken. Dat zegt Michiel Denkers, hoofd Toezicht in een interview in AM 12.

AFM alert op ‘veelpleger’

Denkers zegt in het interview dat het opschonen van de onderkant van de markt een continu aandachtspunt blijft. "Daarmee bedoelen we ondermeer partijen die een slaatje willen slaan uit de beleggingsverzekeringen. Het is niet de bedoeling dat klanten van de regen in de drup komen." 
Aan de onderkant van de markt trekken geregeld dezelfde personen aan de touwtjes. “Wij hebben bijvoorbeeld vaak te maken met personen die, eenmaal door ons aangepakt, in een andere hoedanigheid elders opduiken maar dan niet per se als bestuurder of beleidsbepaler. Zo blijven ze onder onze radar. We zien verder dat ‘schadelijke’ bedrijven uit het verleden een ‘kweekvijver’ blijken voor adviseurs die vervolgens zelfstandig aan de slag gaan en de schadelijke werkwijze elders voortzetten. We besteden extra aandacht aan dit soort partijen.”
Het volledige interview is te lezen in nummer 12 van AssurantieMagazine dat morgen verschijnt.

Reageer op dit artikel