nieuws

Adfiz in gesprek met Argenta

Financiële planning

Branchorganisatie Adfiz en de Belgische bank Argenta zijn sinds vandaag  in gesprek over de gevolgen van het besluit van de bank om vrijwel alle tussenpersonen op spaargebied aan de kant te zetten en goeddeels verder te gaan via internet. Beide partijen hopen het zowel over de materiële als de principiële kant van de zaak eens te worden, stelt Adfiz in een persbericht.

Adfiz in gesprek met Argenta

Argenta-directeur Marc de Moor had aangedrongen op een gesprek omdat hij volgens Adfiz de brancheorganisatie ziet 'als de representant' van het intermediair. Eerder ging De Moor al een gesprek aan met bureau D & O, maar dit gesprek leverde nauwelijks iets op.
Adfiz haast zich in het persbericht te stellen dat de afspraken zoals die zijn vastgelegd in de samenwerkingsovereenkomsten moeten worden nagekomen. Daarbij kijkt de brancheorganisatie niet alleen naar het geld maar ook naar de principiële kant van de zaak. "Dit hoort in alle gevallen in overleg en met respect voor elkaars positie te worden vormgegeven, waarbij de bepalingen zoals die zijn vastgelegd in de samenwerkingsovereenkomst dienen te worden nageleefd."
Begin deze week stelde Adfiz een verweerschrift ter beschikking dat leden, voor het behoud van hun rechten, naar Argenta kunnen sturen. Donderdag praten Adfiz en Argenta, samen met hun juridische adivseurs verder.
Vandaag liet D & O bij monde van directeur Jurjen Oosterbaan Martinius in het Financieele Dagblad  optekenen dat hij de kans op een collectieve juridische procedure tegen Argenta groot acht.

Reageer op dit artikel