nieuws

Aegon Bank stapt met Eneco in duurzaam sparen

Financiële planning

Eneco gaat zijn klanten de spaarrekening BronSparen bieden. Die kan online worden gesloten op de website van het energiebedrijf, dat daartoe een samenwerking is gestart met Aegon Bank.

Aegon Bank stapt met Eneco in duurzaam sparen

Duurzaamheid is een belangrijk element in het product, aldus Eneco. Het spaargeld wordt volledig geïnvesteerd in de meest duurzame bedrijven per sector, waarvan 40% in de duurzame energiesector. Het spaartegoed kan op elk moment worden opgenomen "en de rente is op dit moment hetzelfde of zelfs iets hoger dan op een gewone spaarrekening bij veel andere banken". De actuele spaarrente voor BronSparen is 2,3%. 

Aegon Bank investeert de spaartegoeden in een selectie van bedrijven uit de DJSI (Dow Jones Sustainability Index) en de MCSI-ESG (Morgan Stanley Capital International -Environmental, Social and Governance).

Begin dit jaar introduceerde Aegon Bank al een spaarrekening in samenwerking met Menzis. Hiermee kan worden gespaard voor zorg op de oude dag.

Reageer op dit artikel