nieuws

Welke gaat intermediair centrale backoffice bieden

Financiële planning

Welke Financiële Diensten gaat vanaf juni aan de aangesloten intermediairbedrijven de mogelijkheid bieden hun administratieve processen volledig uit te besteden. “Wij gaan de binnendienstfunctie geheel overnemen, zodat de adviseur alleen nog met de klant bezig is”, zegt directeur Martin Keegstra.

Welke gaat intermediair centrale backoffice bieden

Op 1 juni moet de nieuwe dienst van start gaan. "Wij regelen alles, inclusief de afspraak met de notaris en het inschakelen van een taxateur", aldus Keegstra. Daarvoor zal een prijs per dossier worden gerekend. Vorig jaar voegde Welke al een volledig complianceprogramma toe aan het aanbod. "Daarmee helpen wij de adviseur vanaf stap één om zijn bedrijf en advies in te richten. Hij blijft zich namelijk altijd afvragen of hij het goed doet", zegt mededirecteur Cor Zwaan. Inmiddels maakt 80% van de 200 aangesloten kantoren gebruik van het programma.
Welke nam begin dit jaar Huis & Hypotheek over van Optima en heeft de 38 vestigingen een nieuw franchisemodel voorgelegd. Daarmee zijn er 30 akkoord gegaan. Het doel is om landelijk maximaal 90 vestigingen te openen.

Reageer op dit artikel